Boer Sil

Zelfoogsttuin, werken met paarden, Westerspelt, biologische markt 

Westerspelt

WesterSpelt is een samenwerkingsverband tussen Boer Sil, korenmolen ‘De Vlijt’ en echte bakker August van Vilsteren. Vroeger was deze directe samenwerking tussen boer, molenaar en bakker de normaalste zaak van de wereld. Tegenwoordig werken deze drie ambachten over het algemeen vaak niet meer samen. Het graan wordt door de boer naar de groothandel gebracht, vaak nog een aantal keer doorverkocht, waarna het graan uiteindelijk toch weer bij de molenaar en de bakker terecht komt.

Het directe contact en regionale afzet naar afnemers en consument is voor mij erg belangrijk, want het verhaal achter het product kan zo worden verteld. En de consument, die uiteindelijk het brood koopt, weet wat die eet. Ook de transportkosten worden zo geminimaliseerd, zodat de spelt ook werkelijk duurzaam kan worden verkocht.

Naast WesterSpeltbrood worden er ook speltkoeken verkocht. Ook wordt er gewerkt aan Westerspelt boer-en-bier, dit product is nog in een ontwikkelfase. Het brood en de speltkoeken worden verkocht bij de echte bakker August van Vilsteren en in de ‘groentewinkel’ van Boer Sil.